Onze Cattery

Cattery Dayrathi

Mijn naam is Daniëlla. Samen met mijn drie kinderen woonde ik vanaf februari 2017 in Meppel. Toen we daar kwamen wonen wilden we weer een poes, want die hadden we in ons vorige huis ook gehad.


Na lang zoeken waren we eruit. We zouden een Maine Coon en een Heilige Birmaan nemen. We kochten eerst één Maine Coon kitten bij de Cattery Rosecitycoon's en hebben toen verder gezocht naar een Heilige Birmaan kitten. Bij ons bezoek aan cattery Say Sinh werden we echter verliefd op twee kittens. Het werden dus twee Heilige Birmanen. En, omdat we dat sneu vonden voor het ene Main Coon kitten, hebben we besloten, dat er dus ook twee Main Coons moesten komen. Zo gezegd, zo gedaan.


Begin juli kwamen de vier poezen bij ons wonen. De poezen hebben een belangrijke en speciale plek in ons gezin ingenomen en wij zijn dan ook heel erg gek met ze.


We besloten toen ook om af en toe eens een nestje te hebben en af en toe eens een show te bezoeken. De cattery naam hebben wij gehaald uit de lettergrepen van onze eerste drie gekozen poezen; Dayita, Vayrah en Niyathi (zie foto's hiernaast).


In februari 2016 zijn mijn poezen en katers verhuist naar Ermelo. Net als in Meppel zijn we van mening zijn dat onze poezen niet buiten op straat horen te lopen. In Meppel hadden we een buitenhok voor ze gemaakt en konden ze buiten los in de tuin als we thuis waren. Inmiddels is er in Ermelo ook voor de poezen de mogelijkheid om achter het huis te lopen. Daarvoor is de achtertuin aangepast. We laten de poezen alleen in de tuin als we thuis zijn.


Sinds 2023 hebben we naast de Heilige Birmanen en Maine Coons ook een Selkirk Rex in huis.


Ik ben lid van NeoCat.